• Tanévkezdés

          • Kedves Tanulók, tisztelt Szülők!

            A 2021/2022-es tanévet 2021. szeptember 2-án, reggel 8:00-kor ünnepélyes tanévnyitóval kezdjük!

            Ha az időjárás engedi, akkor az iskola udvarára mindenkit szeretettel várunk! Ezt követi a szentmise 9:00-kor. A tanulók a szentmise után hazamennek.

             

            A tanítás 2021.szeptember 3-án, pénteken kezdődik. Ezen a napon a felső tagozatosok osztályonkénti természetvédelmi gyakorlaton vesznek részt az osztályfőnökökkel.

            Pénteken lesz ebéd és napközi is.

            Az iskolakezdéshez és minden 3 napon túli hiányzás esetén a szülő köteles írásbeli nyilatkozatot kitölteni a tünetmentességről. A nyilatkozat letölthető az oldalunkról, vagy kérhető az osztályfőnököktől. A nyilatkozatot legkésőbb 2021. szeptember 3-án kell leadni. A megrendelt Ag tesztekről majd értesítjük a szülőket.

             

            Mindenkit szeretettel vár az iskola tantestülete és dolgozói!

             

          • Iskolai étkezde

          • Tisztelt Szülők!

            Az iskola igazgatósága értesíti a Tisztelt Szülőket, hogy a Munkaügyi Minisztérium 544/2010-es és 417/2020-as törvénye értelmében 2021. 08. 1-től megszűnik az állami hozzájárulás az ebédekhez. A kedvezményes ebéd eltörlését adóbónusszal kompenzálják, melynek összege nagyjából megegyezik az iskolai étkeztetés havi költségével. Kedvezményes ebéd csak azon tanulók számára lehetséges, akiknek törvényes képviselői anyagi rászorultságban élnek, vagy létminimum alatt. Aki igényelni szeretné ezt a kedvezményes ebédet, annak ezt jeleznie kell az iskola felé – a konyhavezetőnőnél.

             

            Az iskolai étkezdébe a beíratkozás szeptember 2-án lesz, az első ebédet szeptember 3-án kapják a tanulók. Az ebéd ára az alsó tagozaton 1,25 €, a felső tagozaton 1,33 €.

            Kijelentkezni ebédről továbbra is reggel 7:00-ig lehet, elsősorban SMS-ben a 0915 811 648-as telefonszámon, feltüntetve a tanuló nevét és hogy mely napokra nem igénylik az ebédet. Ha a tanuló megbetegszik, és nem tudják időben kijelenteni az ebédről, akkor a betegség első napján az ebéd elvihető.

          • Öntesztelésre alkalmas antigén tesztek

          • Tisztelt Szülők!

            Az Iskolaügyi Minisztérium kérésére felhívom a tisztelt szülők figyelmét, hogy 2021.8. 25-ig (délután 16:00-ig) kérhetnek gyermekeiknek ingyenes öntesztelésre alkalmas antigén teszteket (a csomag 25 db-ot tartalmaz). Az iskola csak annyi csomag tesztet kap, amennyi szülő az említett időpontig visszajelez. 

            Kérem azon szülőket, akik szeretnének a gyermekeiknek ingyenes antigén teszteket, hogy az iskola e-mail címére - zsmvinica@gmail.com - írják meg (az iskolának írásban kell bizonyítania a szülők igénylését)!

            Az iskola igazgatósága

          • Iskolai étkeztetés

          • Tisztelt Szülők!

            Értesítjük Önöket, hogy 2021.08.01-től megszűnik az étkeztetési támogatás (ingyen ebéd).

            Helyette a magasabb adóbónuszt biztosítja a Szlovák Köztársaság kormánya a 6. és 15. év közöttti gyermeket nevelő családoknak. A munkáltató az emelt bónuszt kínálja fel, amelybe beleszámolták az ebéd-hozzájárulást is, így az összeg 39,47€ havonta. Abban az esetben, ha egyik szülő sem tudja elszámoltatni az adóbónuszt az egész év folyamán (pl.: egyedülálló szülő, anyasági szabadságon lévő szülő, nyugdíjas, létminimum alatt élő család, anyagilag rászorult  - hmotná núdza),a gyermeknek jár az étkeztetési támogatás (ingyen ebéd). Ehhez azonban szükséges a szülők becsületbeli nyilatkozata (čestné vyhlásenie o neuplatnení nároku na sumu daňového zvýhodnenia), aminek linkjét mellékeljük.

            Ezt a nyilatkozatot augusztus 9-ig kell az iskolába eljuttatni - elektronikusan  az iskola e-mail címére -  zsmvinica@gmail.com, mivel a munkaügyi hivatal aug. 10-ig kéri a rászorulók névsorát.

            Kérjük, akiket ez érint, saját érdekükben jelezzenek vissza az adott időpontig!

            Az iskola igazgatósága

             

      • Kapcsolatok

        • Základná škola Bálinta Balassiho s vyučovacím jazykom maďarským Vinica Balassi Bálint Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola Ipolynyék
        • Tel. č.: +421 945 452 646
        • Školská 10, 991 28 Vinica Slovakia
        • 37831798
        • 2021644889
        • ! SLÚŽI IBA NA ÚHRADU STRAVNÉHO ! SK59 0200 0000 0016 3752 4658 Pre hlavný bankový účet prosím kontaktovať vedenie školy.
        • Školská jedáleň: 0915 811 648
      • Bejelentkezés