• Karácsonyi üdvözlet

          • Kedves szülők, gyerekek, hozzátartozók!

            Kellemes, szeretetteljes, meghitt családi körben eltöltött karácsonyi ünnepeket

            és egészségben, sikerekben gazdag boldog új évet kíván az iskola igazgatója és dolgozói!

             

             

            A karácsonyi szünet 2021.december 20. és 2022.1.7. között lesz.

          • Távoktatás

          • Tisztelt szülők, kedves tanulók!

            Az iskolaügyi miniszter hatályos rendelete alapján 2021.12.13. és 2021.12.17. között a felső tagozat (5. - 9.) áttér a távoktatásra! A tanítás a jelenlegi órarend szerint lesz (a nevelési órák elmaradnak).

            Kérjük a tanulókat, hogy rendszeresen vegyenek részt az oktatáson!

            2021. december 20-án megkezdődik a karácsonyi szünet! Reméljük, hogy 2022. január 10-én mindannyian itt találkozhatunk az iskolában és folytatódhat a jelenléti oktatás!

             

          • Tesztek átvétele

          • Tisztelt Szülők!

            Megérkezett a megrendelt antigén tesztek következő csomagja, amelyet átvehetnek az iskola bejáratában 2021.12.9-én, csütörtökön, és 2021.12.10-én, pénteken, reggel 7:00 és 8:00 között, valamint délután 14:00 és 15:00 között. Az átvételt a törvényes képviselő aláírásával igazolja. Aki nem tud megjelenni az adott időpontokban, az hívja az igazgatóságot a 0945 452 646-os számon.

            Üdvözlettel:

            Az iskola igazgatósága

          • Tesztek átvétele

          • Tisztelt Szülők!

            Megérkezett a megrendelt antigén tesztek következő csomagja, amelyet átvehetnek az iskola bejáratában 2021.11.29-én, hétfőn, és 2021.11.30-án, kedden reggel 7:00 és 8:00 között, valamint délután 14:00 és 15:00 között. Az átvételt a törvényes képviselő aláírásával igazolja. Aki nem tud megjelenni az adott időpontokban, az hívja az igazgatóságot a 0945 452 646-os számon.

            Üdvözlettel:

            Az iskola igazgatósága

          • Tesztek átvétele

          • Tisztelt Szülők!

            Megérkezett a megrendelt antigén tesztek következő csomagja, amelyet átvehetnek az iskola bejáratában 2021.11.8-án, hétfőn, és 2021.11.9-én, kedden reggel 7:00 és 8:00 között, valamint délután 14:00 és 15:00 között. Az átvételt a törvényes képviselő aláírásával igazolja. Aki nem tud megjelenni az adott időpontokban, az hívja az igazgatóságot a 0945 452 646-os számon.

            Üdvözlettel:

            Az iskola igazgatósága

          • Őszi szünet

          • Kedves tanulók, tisztelt szülők!

            Az őszi szünet időpontja: 2021. október 28. és 29., csütörtök és péntek. November 1-je állami ünnep.

            A tanítás 2021. november 2-án, kedden, kezdődik!

            Jó pihenést kíván az iskola tantestülete!

          • Tagdíj

          • Tisztelt Szülők!

            A Szülői Szövetség vezetőségi döntése alapján kérjük Önöket, hogy a 10 € tagdíjat küldjék be az osztályfőnököknek legkésőbb 2021. november 12-ig. A harmadik gyermekre nem fizetnek.

             

            Köszönettel:

            az iskola igazgatósága

          • Tesztek szétosztása

          • Tisztelt Szülők!

            A megrendelt antigén teszteket 2021.9.20-án, hétfőn, 16:00 és 17:00 között vehetik át iskolánkon az osztályfőnököktől. Az átvételt aláírással kell igazolni. Aki nem tud megjelenni az adott időpontban, az kedden, szeptember 21-én reggel 7:15 és 8:00 közt is átveheti.

            Üdvözlettel:

            Az iskola igazgatósága

          • Tanévkezdés

          • Kedves Tanulók, tisztelt Szülők!

            A 2021/2022-es tanévet 2021. szeptember 2-án, reggel 8:00-kor ünnepélyes tanévnyitóval kezdjük!

            Ha az időjárás engedi, akkor az iskola udvarára mindenkit szeretettel várunk! Ezt követi a szentmise 9:00-kor. A tanulók a szentmise után hazamennek.

             

            A tanítás 2021.szeptember 3-án, pénteken kezdődik. Ezen a napon a felső tagozatosok osztályonkénti természetvédelmi gyakorlaton vesznek részt az osztályfőnökökkel.

            Pénteken lesz ebéd és napközi is.

            Az iskolakezdéshez és minden 3 napon túli hiányzás esetén a szülő köteles írásbeli nyilatkozatot kitölteni a tünetmentességről. A nyilatkozat letölthető az oldalunkról, vagy kérhető az osztályfőnököktől. A nyilatkozatot legkésőbb 2021. szeptember 3-án kell leadni. A megrendelt Ag tesztekről majd értesítjük a szülőket.

             

            Mindenkit szeretettel vár az iskola tantestülete és dolgozói!

             

          • Iskolai étkezde

          • Tisztelt Szülők!

            Az iskola igazgatósága értesíti a Tisztelt Szülőket, hogy a Munkaügyi Minisztérium 544/2010-es és 417/2020-as törvénye értelmében 2021. 08. 1-től megszűnik az állami hozzájárulás az ebédekhez. A kedvezményes ebéd eltörlését adóbónusszal kompenzálják, melynek összege nagyjából megegyezik az iskolai étkeztetés havi költségével. Kedvezményes ebéd csak azon tanulók számára lehetséges, akiknek törvényes képviselői anyagi rászorultságban élnek, vagy létminimum alatt. Aki igényelni szeretné ezt a kedvezményes ebédet, annak ezt jeleznie kell az iskola felé – a konyhavezetőnőnél.

             

            Az iskolai étkezdébe a beíratkozás szeptember 2-án lesz, az első ebédet szeptember 3-án kapják a tanulók. Az ebéd ára az alsó tagozaton 1,25 €, a felső tagozaton 1,33 €.

            Kijelentkezni ebédről továbbra is reggel 7:00-ig lehet, elsősorban SMS-ben a 0915 811 648-as telefonszámon, feltüntetve a tanuló nevét és hogy mely napokra nem igénylik az ebédet. Ha a tanuló megbetegszik, és nem tudják időben kijelenteni az ebédről, akkor a betegség első napján az ebéd elvihető.

          • Öntesztelésre alkalmas antigén tesztek

          • Tisztelt Szülők!

            Az Iskolaügyi Minisztérium kérésére felhívom a tisztelt szülők figyelmét, hogy 2021.8. 25-ig (délután 16:00-ig) kérhetnek gyermekeiknek ingyenes öntesztelésre alkalmas antigén teszteket (a csomag 25 db-ot tartalmaz). Az iskola csak annyi csomag tesztet kap, amennyi szülő az említett időpontig visszajelez. 

            Kérem azon szülőket, akik szeretnének a gyermekeiknek ingyenes antigén teszteket, hogy az iskola e-mail címére - zsmvinica@gmail.com - írják meg (az iskolának írásban kell bizonyítania a szülők igénylését)!

            Az iskola igazgatósága

          • Iskolai étkeztetés

          • Tisztelt Szülők!

            Értesítjük Önöket, hogy 2021.08.01-től megszűnik az étkeztetési támogatás (ingyen ebéd).

            Helyette a magasabb adóbónuszt biztosítja a Szlovák Köztársaság kormánya a 6. és 15. év közöttti gyermeket nevelő családoknak. A munkáltató az emelt bónuszt kínálja fel, amelybe beleszámolták az ebéd-hozzájárulást is, így az összeg 39,47€ havonta. Abban az esetben, ha egyik szülő sem tudja elszámoltatni az adóbónuszt az egész év folyamán (pl.: egyedülálló szülő, anyasági szabadságon lévő szülő, nyugdíjas, létminimum alatt élő család, anyagilag rászorult  - hmotná núdza),a gyermeknek jár az étkeztetési támogatás (ingyen ebéd). Ehhez azonban szükséges a szülők becsületbeli nyilatkozata (čestné vyhlásenie o neuplatnení nároku na sumu daňového zvýhodnenia), aminek linkjét mellékeljük.

            Ezt a nyilatkozatot augusztus 9-ig kell az iskolába eljuttatni - elektronikusan  az iskola e-mail címére -  zsmvinica@gmail.com, mivel a munkaügyi hivatal aug. 10-ig kéri a rászorulók névsorát.

            Kérjük, akiket ez érint, saját érdekükben jelezzenek vissza az adott időpontig!

            Az iskola igazgatósága

             

          • Ballagás

          • Tisztelt szülők, nagyszülők, hozzátartozók!

            Szeretettel értesítem Önöket, hogy kilencedikes tanulóink ballagása 2021. június 30-án, 9:30 órai kezdettel lesz! Az ünnepi tanévzáró után 10:30-kor hálát adunk a Jóistennek a tanévért a szentmisén. 

            A szentmise után kezdődik a vakáció!

            Szerdán nem lesz sem ebéd, sem napközi!

          • Értesítés

          • Kedves tanulók, tisztelt szülők!

            A holnapi naptól (2021.6.23-tól) az alsó tagozat 12:00-kor fejezi be a tanulást, a felső tagozat pedig 12:25-kor.

            Felhívom a figyelmüket, hogy csütörtökön (2021.6.24.) technikai okokból az előre meghirdetett ebéd helyett csak "száraz ebédet" kapnak a tanulók!

          • Államtitkári látogatás

          • Nagy örömünkre szolgált, hogy 2021. június 17-én látogatást tett iskolánkon Filip Mónika, a Szlovák Köztársaság Oktatásügyi, Tudományos, Kutatási és Sportminisztériumának államtitkára és Gajdács Mónika, a Kisebbségi és Inkluzív Oktatásért felelős főosztály főigazgatója! Látogatásuk célja, hogy megismerkedjenek az Ipoly menti alapiskolák problémáival és szakmai megbeszélést folytassanak az oktatói - nevelői munkáról. A vendégek üdvözlése után tanulóink műsorral kedveskedtek és ezután következett a kötetlen beszélgetés. 

            Intézményünk és közösségünk nevében is köszönjük a megtisztelő látogatást, az államtitkár asszony és főigazgató asszony erkölcsi és szakmai támogatását!

            Az iskola igazgatója és tantestülete

          • Gyereknap

          • Kedves Gyerekek!

            Hamarosan itt a gyereknap! Június 4-én az iskola udvarán fogjuk megünnepelni a Ti napotokat sok-sok játékkal és sportversennyel. Az első tanítási óra osztályfőnöki lesz, majd kezdődhet a vidámság. Az ebéd az alsó tagozatosoknak 12:00-kor, a felső tagozatosoknak pedig 12:20-tól lesz.

            Jövendőbeli elsőseinket is szeretettel várjuk 10 órára, hogy megismerjék iskolánkat és együtt játszhassunk! Ez alkalomból átveszik a Rákóczi Szövetség által felajánlott iskolatáskát és iskolánk Szülői Szövetségének ajándékát!

            Nagyon jó szórakozást kívánunk!

            Iskolánk tantestülete

          • Változás

          • Értesítjük a tisztelt szülőket, hogy hétfőn (2021.5.3-án) sem a tanulóktól sem a szülőktől nem kell kérnünk a negatív tesztet, sem a becsületbeli nyilatkozatot az iskolában való tanuláshoz!

            Továbbra is kérjük Önöket, hogy ha észlelik a betegség tüneteit, akkor ne küldjék gyermeküket iskolába! Megértésüket köszönjük!

          • Az 5.,6. és 7. évfolyam 2021. április 26-tól újra látogathatja az iskolát

          • Az oktatásügyi minisztérium 2021. április 19-én hatályba lépett rendelete alapján 2021.4.26-tól az 5., 6. és 7. osztály tanulói újra beülhetnek az iskolapadba. 

            Az iskola összes tanulója az eredeti (szeptember 2-től) érvényes órarend szerint fog tanulni, amelyet csak kis mértékben módosítottunk. Erről a tanulókat majd az iskolában értesítjük. A 7. órák még nem lesznek megtartva (még nem lesz szükségük tornaruhára). Benti cipőt hozzanak!

            Az iskola épülete 6:45-től 8:00-ig nyitva van, a tanulóknak nem kell csengetniük.

            Nyomatékosan kérjük a tanulókat, hogy hétfőre pótolják az elmaradt feladataikat!

            A jelenléti oktatáson való részvétel feltételei:

            • egy szülő (törvényes képviselő) 7 napnál nem régebbi negatív COVID-19 tesztje, KIVÉTEL: aki az utóbbi 90 napban átesett a fertőzésen és igazolást tud erről felmutatni, vagy megkapta a 2. oltást (ami után eltelt 14 nap) és igazolást tud erről felmutatni,
            • a tanuló (felső tagozatos) 7 napnál nem régebbi negatív COVID-19 tesztje, KIVÉTEL: aki az utóbbi 90 napban átesett a fertőzésen és igazolást tud erről felmutatni,
            • a szülő (törvényes képviselő) becsületbeli nyilatkozata a fertőzésmentességről (ez mindenkitől kötelező és csak ezzel a nyilatkozattal engedjük fel a tanulókat a tanterembe),
            • szájmaszk használata az iskola épületében.

            A nyilatkozatot megtalálják honlapunkon vagy hétfőn reggel kitölthetik az iskola bejáratában. A pozitív tesztet vagy igazolást, hogy átesett a fertőzésen, csak egyszer kell leadni (a 90 napon belül).

            Amennyiben a szülő nem tesztelteti magát a gyermeke nem vehet részt a tanításon. A szülő így egymást követő 5 napot igazolhat, ezután a szülőnek kötelessége az iskolaköteles gyermekét iskolába járatni (kivétel, ha a gyermek valóban beteg, akkor orvosi igazolást köteles a szülő bemutatni).

            Minden tanulót szeretettel várunk!

          • A 8. és 9. évfolyam 2021. április 19-től újra látogathatja az iskolát!

          • Tisztelt szülők, kedves tanulók!

            Az oktatásügyi minisztérium 2021. április 19-én hatályba lépő rendelete alapján a 8. és 9. osztály tanulói újra beülhetnek az iskolapadba. Április 19. és 23. között átmeneti órarendjük lesz, amelyet az osztályfőnökök juttatnak el a tanulóknak. Nyomatékosan kérjük a tanulókat, hogy hétfőre pótolják az elmaradt feladataikat!

            A jelenléti oktatáson való részvétel feltételei:

            • egy szülő (törvényes képviselő) 7 napnál nem régebbi negatív COVID-19 tesztje, KIVÉTEL: aki az utóbbi 90 napban átesett a fertőzésen és igazolást tud erről felmutatni, vagy megkapta a 2. oltást (ami után eltelt 14 nap) és igazolást tud erről felmutatni,
            • a tanuló (8.,9. osztályos) 7 napnál nem régebbi negatív COVID-19 tesztje, KIVÉTEL: aki az utóbbi 90 napban átesett a fertőzésen és igazolást tud erről felmutatni,
            • a szülő (törvényes képviselő) becsületbeli nyilatkozata a fertőzésmentességről (ez mindenkitől kötelező és csak ezzel a nyilatkozattal engedjük fel a tanulókat a tanterembe),
            • szájmaszk használata az iskola épületében.

            A nyilatkozatot megtalálják honlapunkon vagy hétfőn reggel kitölthetik az iskola bejáratában.

            Amennyiben a szülő nem tesztelteti magát a gyermeke nem vehet részt a tanításon. A szülő egymást követő 5 napot igazolhat, ezután a szülőnek kötelessége az iskolaköteles gyermekét iskolába járatni (kivétel, ha a gyermek valóban beteg, akkor orvosi igazolást köteles a szülő bemutatni).

            Az ebédet a jövő héten a 8.,9. osztály tanulói 12:40-től fogyaszthatják el az iskola ebédlőjében (csak 5 óra lesz nekik megtartva). Kérem, hogy hozzanak magukkal benti cipőt! Tornaruhára egyelőre nincs szükségük.

            Az 5., 6., 7. évfolyamoknak még marad a távoktatás (a megszokott rendben). Ők 2021. április 26-án ülhetnek vissza a padokba ( ha a járásunk nem lesz fekete).

             

          • Értesítés

          • Kedves tanulók, tisztelet szülők!

            A távoktatás mindnyájunkat új nehézségek, de részben új lehetőségek elé is állított. 

            Köszönjük tanulóinknak kitartó munkájukat, a szülők türelmét és segítségét!

            Ezúton értesítjük a tanulóinkat és szüleiket, hogy a pedagógiai tanács döntése alapján a távoktatásban visszatérünk a rendes osztályozáshoz. A felelések és írásbelik osztályzatait (visszamenőleg is) beírjuk és ezeket beszámítjuk az évvégi értékelésbe. Figyelmeztetjük azokat a tanulókat, akik gyakran hiányoznak az online órákról vagy nem teljesítik egyéb feladataikat, hogy pótvizsgáztathatjuk őket az osztályozás érdekében!

            Jó egészséget és kitartást kívánunk a mielőbbi viszontlátás reményében!

             

            A Balassi Bálint MTNYA tantestülete

    • Kapcsolatok

      • Základná škola Bálinta Balassiho s vyučovacím jazykom maďarským Vinica Balassi Bálint Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola Ipolynyék
      • Tel. č.: +421 945 452 646
      • Školská 10, 991 28 Vinica Slovakia
      • 37831798
      • 2021644889
      • ! SLÚŽI IBA NA ÚHRADU STRAVNÉHO ! SK59 0200 0000 0016 3752 4658 Pre hlavný bankový účet prosím kontaktovať vedenie školy.
      • Školská jedáleň: 0915 811 648
    • Bejelentkezés