• Változás

          • Értesítjük a tisztelt szülőket, hogy hétfőn (2021.5.3-án) sem a tanulóktól sem a szülőktől nem kell kérnünk a negatív tesztet, sem a becsületbeli nyilatkozatot az iskolában való tanuláshoz!

            Továbbra is kérjük Önöket, hogy ha észlelik a betegség tüneteit, akkor ne küldjék gyermeküket iskolába! Megértésüket köszönjük!

          • Az 5.,6. és 7. évfolyam 2021. április 26-tól újra látogathatja az iskolát

          • Az oktatásügyi minisztérium 2021. április 19-én hatályba lépett rendelete alapján 2021.4.26-tól az 5., 6. és 7. osztály tanulói újra beülhetnek az iskolapadba. 

            Az iskola összes tanulója az eredeti (szeptember 2-től) érvényes órarend szerint fog tanulni, amelyet csak kis mértékben módosítottunk. Erről a tanulókat majd az iskolában értesítjük. A 7. órák még nem lesznek megtartva (még nem lesz szükségük tornaruhára). Benti cipőt hozzanak!

            Az iskola épülete 6:45-től 8:00-ig nyitva van, a tanulóknak nem kell csengetniük.

            Nyomatékosan kérjük a tanulókat, hogy hétfőre pótolják az elmaradt feladataikat!

            A jelenléti oktatáson való részvétel feltételei:

            • egy szülő (törvényes képviselő) 7 napnál nem régebbi negatív COVID-19 tesztje, KIVÉTEL: aki az utóbbi 90 napban átesett a fertőzésen és igazolást tud erről felmutatni, vagy megkapta a 2. oltást (ami után eltelt 14 nap) és igazolást tud erről felmutatni,
            • a tanuló (felső tagozatos) 7 napnál nem régebbi negatív COVID-19 tesztje, KIVÉTEL: aki az utóbbi 90 napban átesett a fertőzésen és igazolást tud erről felmutatni,
            • a szülő (törvényes képviselő) becsületbeli nyilatkozata a fertőzésmentességről (ez mindenkitől kötelező és csak ezzel a nyilatkozattal engedjük fel a tanulókat a tanterembe),
            • szájmaszk használata az iskola épületében.

            A nyilatkozatot megtalálják honlapunkon vagy hétfőn reggel kitölthetik az iskola bejáratában. A pozitív tesztet vagy igazolást, hogy átesett a fertőzésen, csak egyszer kell leadni (a 90 napon belül).

            Amennyiben a szülő nem tesztelteti magát a gyermeke nem vehet részt a tanításon. A szülő így egymást követő 5 napot igazolhat, ezután a szülőnek kötelessége az iskolaköteles gyermekét iskolába járatni (kivétel, ha a gyermek valóban beteg, akkor orvosi igazolást köteles a szülő bemutatni).

            Minden tanulót szeretettel várunk!

          • A 8. és 9. évfolyam 2021. április 19-től újra látogathatja az iskolát!

          • Tisztelt szülők, kedves tanulók!

            Az oktatásügyi minisztérium 2021. április 19-én hatályba lépő rendelete alapján a 8. és 9. osztály tanulói újra beülhetnek az iskolapadba. Április 19. és 23. között átmeneti órarendjük lesz, amelyet az osztályfőnökök juttatnak el a tanulóknak. Nyomatékosan kérjük a tanulókat, hogy hétfőre pótolják az elmaradt feladataikat!

            A jelenléti oktatáson való részvétel feltételei:

            • egy szülő (törvényes képviselő) 7 napnál nem régebbi negatív COVID-19 tesztje, KIVÉTEL: aki az utóbbi 90 napban átesett a fertőzésen és igazolást tud erről felmutatni, vagy megkapta a 2. oltást (ami után eltelt 14 nap) és igazolást tud erről felmutatni,
            • a tanuló (8.,9. osztályos) 7 napnál nem régebbi negatív COVID-19 tesztje, KIVÉTEL: aki az utóbbi 90 napban átesett a fertőzésen és igazolást tud erről felmutatni,
            • a szülő (törvényes képviselő) becsületbeli nyilatkozata a fertőzésmentességről (ez mindenkitől kötelező és csak ezzel a nyilatkozattal engedjük fel a tanulókat a tanterembe),
            • szájmaszk használata az iskola épületében.

            A nyilatkozatot megtalálják honlapunkon vagy hétfőn reggel kitölthetik az iskola bejáratában.

            Amennyiben a szülő nem tesztelteti magát a gyermeke nem vehet részt a tanításon. A szülő egymást követő 5 napot igazolhat, ezután a szülőnek kötelessége az iskolaköteles gyermekét iskolába járatni (kivétel, ha a gyermek valóban beteg, akkor orvosi igazolást köteles a szülő bemutatni).

            Az ebédet a jövő héten a 8.,9. osztály tanulói 12:40-től fogyaszthatják el az iskola ebédlőjében (csak 5 óra lesz nekik megtartva). Kérem, hogy hozzanak magukkal benti cipőt! Tornaruhára egyelőre nincs szükségük.

            Az 5., 6., 7. évfolyamoknak még marad a távoktatás (a megszokott rendben). Ők 2021. április 26-án ülhetnek vissza a padokba ( ha a járásunk nem lesz fekete).

             

          • Értesítés

          • Kedves tanulók, tisztelet szülők!

            A távoktatás mindnyájunkat új nehézségek, de részben új lehetőségek elé is állított. 

            Köszönjük tanulóinknak kitartó munkájukat, a szülők türelmét és segítségét!

            Ezúton értesítjük a tanulóinkat és szüleiket, hogy a pedagógiai tanács döntése alapján a távoktatásban visszatérünk a rendes osztályozáshoz. A felelések és írásbelik osztályzatait (visszamenőleg is) beírjuk és ezeket beszámítjuk az évvégi értékelésbe. Figyelmeztetjük azokat a tanulókat, akik gyakran hiányoznak az online órákról vagy nem teljesítik egyéb feladataikat, hogy pótvizsgáztathatjuk őket az osztályozás érdekében!

            Jó egészséget és kitartást kívánunk a mielőbbi viszontlátás reményében!

             

            A Balassi Bálint MTNYA tantestülete

          • Beíratás a 2021/2022-es tanévre

          • Tisztelt Szülők!

            A Balassi Bálint Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola Ipolynyék szeretettel várja az igazgatóságon a jövendőbeli elsőseinek szüleit 2021. április 12-én, hétfőn, 8:00 és 12:00, valamint 13:00 és 16:00 között, hogy beírassák gyermekeiket. Kérjük Önöket, hogy hozzák magukkal a személyazonossági igazolványukat és gyermekük születési anyakönyvi kivonatát!

             

            Aki nem tud az említett időpontban megjelenni, az 2021. április 30-ig beírathatja gyermekét (kérem, hogy előzetesen egyeztessenek a 0945 452 646-os telefonszámon)!

             

            A járványügyi helyzetre való tekintettel természetesen elektronikusan is beírathatják gyermeküket.

            Kérem, töltsék ki a beíratkozási kérvényt, valamint a Rákóczi Szövetség ösztöndíj igénylő lapját is (ezzel igénylik a 10 000 Ft-os támogatást és az iskolatáskát)! A kitöltött nyomtatványokat 2021. április 30-ig kérem az iskola email címére elküldeni: zsmvinica@gmail.com

            Szeretettel várjuk jövendő elsőseinket!

      • Kapcsolatok

        • Základná škola Bálinta Balassiho s vyučovacím jazykom maďarským Vinica Balassi Bálint Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola Ipolynyék
        • Tel. č.: +421 945 452 646
        • Školská 10, 991 28 Vinica Slovakia
        • 37831798
        • 2021644889
        • ! SLÚŽI IBA NA ÚHRADU STRAVNÉHO ! SK59 0200 0000 0016 3752 4658 Pre hlavný bankový účet prosím kontaktovať vedenie školy.
        • Školská jedáleň: 0915 811 648
      • Bejelentkezés